Hic et nunc/ Här och nu

Lite nostalgi igen..

…undrar just om det varit någon form av arbetsplats här. Kanske H&N.
Så till en del  av de original som funnits i vår stad. Mycket finns att berätta om dom men det skulle ta för lång tid. Vi hade också Dada, Zick-Zack, Björlingsson  och inte att förglömma "Tysken"  med sin vita bulldog. Om dem fanns också märkliga levnadsöden att förtälja. Lustigt nog var många av dessa människor mycket intelligenta, bl a" Tysken" som var  professor, Dada som var flickskolelärarinna mm. Dessutom var de inte så fattiga som de såg ut –  de var personligheter.
Ja detta var profiler men oförargliga sådana, man kunde se för ett antal år sedan .
//Gunilla
Annonser

2 svar

  1. Quinny

    Jag tror jag trillar av stolen!! Storasyster, visst minns jag… och visst var det en arbetsplats i huset t o m 2 i samma uppgång! Runt knuten fanns sta\’ns första porr-affär och mitt emot biblioteket. Härliga tider, idag är det förmodligen tjusiga våningar bebodda av mer bemedlade personer….och vem minns inte Dadda, den lilla ettriga fröken med basker, TattarOskar med sin lump, jag minns också Björlingsson, bilpolisen som skrev upp alla bilnummer. Mamma berättade ofta om Johan Kippe och Johan Wallén, ja, det fanns fler än dem. Tänk vilka minnen vi har tillsammans. Undrar vad "originalen" heter efter vår tid? Tilläggas skall att flera av dessa udda människor var akademiker, och som du säger, hade en och annan krona på banken!Tack, Storasyster, för lite feedback till minnenas galleri!Ha det bra och må gott!Lilla Ysta

    30 juli, 2009 kl. 14:19

  2. Millroll

    Otroligt uttrycksfulla bilder man kunde ta på den tiden. Nu när man kan knäppa hur många bilder som helst blir knappt en hundradel bra, och ännu färre blir så bra som just sådana här bilder i svartvitt. Kul att se!

    14 augusti, 2009 kl. 15:11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s