Hic et nunc/ Här och nu

Vi börjar om igen…

..på ett nytt år och ett nytt decennium och jag sitter och undrar… Varför är vi människor så upprymda och lyckliga varje gång minuten går över från 23.59 till 24.00 den 31 december. Att tiden rusar ifrån oss är ju inget någon tycker är trevligt. Är det så att vi på något sätt "biktar" oss och lägger misslyckande, felbedömningar och sorger bakom oss och tror oss bli en bättre människa på en bättre jord. Ja så kanske det är, vi vill se glädje, harmoni och fred på jorden. Vi kämpar, hela tiden framåt mot något som vi vill ska vara större än det vi nu har och därmed har vi denna stund i vår tideräkning som vi viger åt nya löften och hopp om framtiden.

Vår tideräkning har ju varierat genom åren åren mellan den Julianska (gamla stilen och den gregorianska (nya stilen).Oavsett min frågeställning så är det alltid tillfredsställande att få börja om på nytt, nya utmaningar, nya upplevelser och kanske kan vi få ett fint och fantastiskt år 2010 och tänka mer på varandra , vår omgivning och vår miljö. Alltså nu börjar vi om igen och visst ska vi lyckas….

Ps. Emelie kan säga "Anton". Ds

Annonser

2 svar

  1. Bee

    Håller med dig i dina förhoppningar..Grattis till Emelie..;-)Kram / Beekay

    1 januari, 2010 kl. 15:45

  2. Skyttenman

    Inte för att jag bryr mig så mycket om klockan är på den ena eller andra sidan tolvslaget, men visst finns anledning att i vissa delar börja på något nytt. Likväl som det finns anledningar att glömma, försöka gå vidare, hoppas och tro på en bättre summering om ett år.Ha en god fortsättning på året som just tagit sin början! Kram /SA

    1 januari, 2010 kl. 18:24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s