Hic et nunc/ Här och nu

En vanlig söndag…

..för de flesta men fruktansvärda katastrofer händer ständigt runt oss . Nu denna jordbävning som drabbat Chile och dessutom har tydligen ovädret Xynthia  i dag nått Frankrike, efter att ha krävt liv i Portugal och Spanien. Och i Frankrike blev följderna ännu svårare: stormen ska ha krävt minst 15 liv. Dessa naturkatastrofer har vi inget att sätta mot men allt annat våld och dödande borde vi människor inse vara totalt besinningslöst. Tankarna finns där hos dessa stackars chilenare som mist både familj och hem. Märkligt att vad som än händer så går livet vidare även om inget blir som tidigare. Människan ,djuren,växterna ja allt  böjs men reser sig och vi är, överlevare.
Jag har inte gjort så mycket idag men det blir mer till kvällen. Tog lite bilder bl a fick jag, för 25 år sedan, av en god vän i Frankrike, tre vackra påfågelsfjädrar. Försökte avbilda deras skönhet.
Annonser

Ett svar

  1. Quinny

    Ja, kära Storasyster, du har avbildat ett vackert "påfågelsöga". De vackra blp till gröna nyanser är så vackra på min skärm. Vi människor har ju i alla tider smyckat oss med "lånta fjädrar"! Men kan aldrig bli så vackra i dem som originalet självt.

    3 mars, 2010 kl. 05:07

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s