Hic et nunc/ Här och nu

Il pleut…Det regnar…

..men det behövs för växtlighet och för de nalkande höskördarna.Läste i bondepraktikan att om det hördes thordön i maj så skulle det bli ett hårt år. Det ska vi väl hoppas inte stämmer som vi haft det senaste dagarna.Idag blir nog ingen cykeltur utan istället pysseldag i stugvärmen. Visar här en bild på Herta som sällade sig till övriga gänget igår.

Citatet ”Varje människa är jämt upp så mycket värd som de ting, med vilka hon sysselsätter sig.” Undrar vad som egentligen menas. Kanske så att jag är en leksak… Hur som helst så håller jag på med att virka ett överdrag till min cykelsadel så jag förenar dessutom lek med lite produktivitet. Min Rocky ligger fortfarande för ankar men så gör katter då de är skadade. Förmodligen har han varit i slagsmål.Trampdynor och klor är skadade.Ser ingen infektion så jag tvättar och salvar mot hans vilja .Tar nu på regnkläder och promenerar till matbutiken, måste ju ha lite gott i gråvädret. Helst skulle jag också vilja ha en liten brasa i en öppen spis , men….

Annonser

9 svar

 1. nadine-gabrielle

  Un peu de pluie, la nature en a besoin, tout est sec et une bonne averse fait du bien. Je vois une autre jolie poupée, une nouvelle compagne pour les autres.
  Je n’ai pas tout compris,….le petit chat est blessé ?

  16 maj, 2011 kl. 13:46

  • Mon ami Nadine! Eh bien, Rocky a nui sa patte. Je pense qu’il a t dans une bagarre. Il est dans la douleur, mais il me semble gurir. Il veut juste dormir et ne rien si les animaux. Je tes embrasse Gunilla

   16 maj, 2011 kl. 14:15

 2. Godkväll, Storasyster!
  Var uppe och tittade på dina bilder. Skrev lite där då… men nu är jag här.
  Herta är en härlig flicka med helt underbara kläder. Tänk, att hantverket har försvunnit från mig, nu har böckerna blivit min värld. Läser just nu In the steps of Saint Paul, religiös och inte, en reseskildring från åren efter kristi död. En lunta, men intressant. Det svänger…
  Va roligt att du kom i kontakt med Lena. Minns henne som ung, men nu mycket vagt. Alla möts på Facebook…
  Nu återstår inte mycket av kvällen. Går bara en liten kvällsrunda med mamsellerna och sedan godnatt.
  Ha en fortsatt bra kväll, må gott!
  Kram
  Lilla Ysta

  16 maj, 2011 kl. 20:53

 3. j’ose me lancer dans les commentaires, après avoir tenté une traduction automatique peu satisfaisante

  la pluie est bienfaisante pour la terre, actuellement en France, nous en manquons !

  soigne bien ton Rocky…

  17 maj, 2011 kl. 10:03

  • Bonjour Philippe!
   J’ai été heureux de votre commentaire. Je vous avez manqué. Il est différent ici, à WordPress. Peut-être un peu plus délicat.
   Une bonne journée. Je vais essayer de trouver votre page.

   17 maj, 2011 kl. 10:19

 4. Tack, snälla Storasyster, för kommentarerna på min sida. Jag lider med Rocky, du måste hålla honom inom ”lås och bom”. Skojar, men det låter inte gott.
  Just druckit en kopp svart efter en skön eftermiddagslur. Solen skiner, det regnar och blåser samtidigt! Det är våren…??
  Du har såååå flitiga fingrar, men låt inte kameran ligga för länge.
  Forts följer…

  17 maj, 2011 kl. 17:01

 5. forts. Har du tröttnat på att ”fota”?
  Visst är träskor inne. Hot, hot… skulle kunna tänka mig ett par, men då mer sandallika. Kanske det blir så… FlowerPower är också ett hett mode, där finns ju mycket roligt att välja. Färger, blommor, mönstrat överhuvudtaget. Jag ääääälskar ju att handla kläder. Risken är att jag köper en massa jag inte använder. Var i Kristine Kyrka i söndags. Elvira sjöng i Ljungarums barnkör. Det var knökafullt. Träffade Linda och hennes nuvarande svärmor.
  Lite nytt… vi hörs!
  Kram
  Lilla Ysta

  17 maj, 2011 kl. 17:09

 6. Kära, Storsyster, nu är snart en dag till ända, igen. Du sitter träget i den lilla källaren och väver, jag städar och pysslar i den lilla trädgården. Just nu börjar det att regna och det är nog dags, allt verkar torka bort. Lite regn, lite solsken, det är kanske så det ska vara, omväxling förnöjer.
  Om fotografering, ja, tror man kan bli hemmablind, jag tycker ju att du om någon har fullt med motiv att välja av. Vättern, varför inte? Jag fotar lilla Vederydssjön både utan och innan. Man blir som man tänker, det är så. Ibland måste man prioritera.
  Idag har jag prioriterat mitt hem och det var nog i grevens tid.
  Ha en bra kväll!
  Kram
  Lilla Ysta

  18 maj, 2011 kl. 18:00

 7. Berit Zethraeus

  Il pleure dans mon coeur
  Comme il pleut sur la ville ;
  Quelle est cette langueur
  Qui pénètre mon coeur ?

  kom jag att tänka på när du skrev om regnet. Promenerade i morse på Monparnassekyrkogården och letade efter Sartres och Simone de Beauvoirs grav. Lade en liten sten på den bland alla andra och hittade så småningom även Baudelaires grav men Verlaines såg jag inte till. Han ligger nog på Père la chaise.

  21 maj, 2011 kl. 22:01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s